§ 2 Alueiden käyttö ja ajoneuvoliikenteen rajoittaminen 19-21.8.2022, Linnanvirta 2022

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-810

Päätöspäivämäärä

27.7.2022

Päätöksen tekijä

Kaupungininsinööri

Päätöksen peruste

Kajaanin kaupungin hallintosääntö

Kuvaus

Linnanvirta 2022, Roosa Yrjölän ja Veikko Leinosen hakemus: 

"Ajankohta: yleisötapahtuma Linnanvirta perjantaina 19.8.2022 kello 17–22, lauantaina 20.8.2022 kello 10–21 sekä sunnuntaina 21.8.2022 kello 10–12. Yksittäisiä ohjelmanumeroita voi olla tapahtuma-aikataulun ulkopuolella. Yleisölle avoimien ajankohtien ohella alueella tapahtuu tapahtuman rakentamista torstai 18.8. klo 08–23, perjantaina 19.8. klo 08–24, lauantai 20.8. klo 8-23 ja sunnuntai 21.8. klo 08–16.

Metsähallitus vastaa viikonlopun tapahtumien kokonaisuudesta ja tekee ilmoitukset viikonlopun kokonaisuudesta tapahtuma-alueella. Sunnuntain 21.8. Puistojumalanpalveluksesta (klo 10–12) vastaa puolestaan Kajaanin ev.lut. Seurakunta, joka tekee puistojumalanpalvelukseen erillisen pelastus- ja turvallisuussuunnitelman. Perjantain 19.8. ja lauantain 20.8. pelastus- ja turvallisuussuunnitelman puolestaan laatii Metsähallitus Pohjanmaan-Kainuun Luontopalvelut. Raatihuoneentorilla lisäksi la 20.8. Puolustusvoimien kalustonäyttely klo 11–16. Kaluston siirto alustavasti 10–10.30. Tästä osiosta Puolustusvoimat sopivat itsenäisesti Kajaanin kaupungin kanssa. Tapahtumaviikonlopun muut ilmoitukset ja luvat hoidetaan yhteisesti Metsähallituksen kautta. Yhteyshenkilöinä toimivat Roosa Yrjölä / Vaara-kollektiivi ja tapahtumatuottaja Veikko Leinonen / Vaara-kollektiivi.

Alue: Kajaanin rauniolinnan linnasaarella sekä sitä ympäröivässä rantapuistossa. Yksittäisiä ohjelmia tapahtuma-alueen ulkopuolella, kuten esimerkiksi Lussitupa, Tervakanava ja Raatihuoneentori.

Linnansillan liikenne haetaan tällä samalla hakemuksella katkaistavaksi Pe 19.8., La 20.8. ja Su 21.8 kellonajoilla: pe klo 16:00-22:00, la klo 10.30-21.00 ja su EVL. LUT. SRK 09.30-12.00. Tapahtuma levittäytyy kevyellä infrastruktuurilla rakennettuna useisiin esiintymispisteisiin Kajaanin rauniolinnalla ja rantapuistossa. Esiintymispisteet on rakennettu kevyesti siten, että ne eivät estä rantapuiston alueen tai sen kulkuväylien normaalia käyttöä. Alueella on järjestyksenvalvojia, jotka pitävät yllä yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Alueen siisteydestä vastaa tapahtuman vastuullinen järjestäjä Metsähallituksen Luontopalvelut yhdessä yhteistyökumppaniensa Kajaanin kaupungin, Kajaanin evankelis-luterilaisen seurakunnan ja Kainuun prikaatin kanssa.

Esiintymispisteet: Esiintymis- ja tapahtumapisteet tulevat linnan edustalle Rantapuistoon, Lussituvalle, Tervakanavan pihalle (Ämmäkosken ja Tervakanavan väliin), linnasaaren kävelysillan edustalle, linnanpihan nurmialueelle, Kyynäspäänniemeen ja -puistoon, Eino Leinon patsaan viereisille nurmialueille ja leikkipuistoon sekä Raatihuoneentorille.

Ylimääräisiä katsomorakenteita: Yksittäisiä penkkejä voidaan viedä tapahtumapisteisiin katsojille. Muuten yleisö seuraa tapahtumaa piknik-henkisesti puistoon levittäytyen.

Linnanvirta Food Festival: Rantapuistoon tulee pop up -henkisesti perjantaina ja lauantaina noin 9 kahvio-/ravintolapistettä ja sunnuntaina mahdollisesti seurakunnan kahvio. Myyntipisteiden lisäksi puistoon tulee ruokailupöytiä ja penkkejä. Rakenteet eivät estä puiston normaalia virkistyskäyttöä. Food Festival on avoinna pe klo 17–21 (anniskelu voi jatkua klo 22 saakka) ja la klo 11–20 (anniskelu voi jatkua klo 21 saakka).

Suljettuja tiloja: Järjestyksenvalvojat kontrolloivat väen määrää linnasaarella mahdollisen ruuhkan estämiseksi. Kalastuslaituri ei ole normaalissa kalastuskäytössä tapahtumakäytön vuoksi.

Muutettuja kulkuja: Linnasaarella / linnan sisällä kulkeminen ei ole täysin vapaata, vaan se tapahtuu ohjatusti, jotta yleisön kulkeminen ja turvallisuus voidaan taata. Kevyenliikenteen väylien käyttö rantapuistossa: Tapahtuman vuoksi kevyenliikenteen väylien käyttö voi muuttua pienimuotoisesti normaalista. Alueella kulku on kuitenkin mahdollista tästä huolimatta eikä sulku aiheuta yleisölle merkittävää haittaa. Leikkipuiston käyttö: Leikkipuisto on avoimessa käytössä tapahtuman ajan. Lauantaina 20.8. leikkipuistossa ja sen ympärysalueilla on ohjelmaa, joka ei kuitenkaan poissulje leikkipuiston normaalia käyttöä. Päivittyvään ohjelmaan voi tutustua osoitteessa: https://linnanvirtafestivaali.com"

Päätös

Annan maanomistajaluvan Linnanvirta 2022 -tapahtumalle ja Puolustusvoimien kalustonäyttelylle.

Linnansilta voidaan sulkea ajoneuvoliikenteeltä pelastusajoneuvoja lukuunottamatta seuraavasti:

  • perjantai 19.8.2022 klo 16.00 - 22.00 (Metsähallitus)
  • lauantai 20.8.2022 klo 10.30 - 21.00 (Metsähallitus)
  • sunnuntai 21.8.2022 klo 9.30 - 12.00 (Kajaanin ev.lut. seurakunta).

Liikennejärjestelyissä käytettävien merkkien ja liikenteenohjauslaitteiden tulee olla lain ja asetusten mukaisia. Poikkeavista liikennejärjestelyistä tulee tiedottaa kattavasti ennen tapahtumaa. Rantapuiston käytöstä Linnansaaren kävelysillan edustalla tulee sopia tarkemmin ennen tapahtumaa hortonomi Hanna Pasulan kanssa. Tapahtumien järjestäjät vastaavat mahdollisista rakenteille ja laitteille syntyneistä vaurioista sekä alueen siisteydestä ja järjestyksestä. Tapahtuman jälkeen alueella järjestetään yhteinen loppukatselmus, jossa todetaan loppusiivouksen taso ja mahdolliset rakenteille syntyneet vauriot.

Lisätietoja asiasta antaa kaupungininsinööri Matti Nousiainen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Allekirjoitus

Matti Nousiainen, kaupungininsinööri

Organisaatiotieto

Kunnallistekniikka ja liikunta