§ 10 Suojavaatteiden vuokrauspalvelut, optio

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2020-1198

Päätöspäivämäärä

24.8.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

JulkHank 41 §

Hallintosääntö 69 a §

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki/Kainuun kuntien hankintarengas pyysi 9.2.2021 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Suojavaatteiden vuokrauspalveluiden hankinnasta sopimuskaudelle 1.4.2021 - 31.3.2023.  Päätöksessä todettiin, että hankintaa voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (2) optiovuodella. Optiovuoden käytöstä ilmoitetaan erikseen kirjallisesti.

Hankinta on toteutettu yhteishankintana, jossa ovat mukana: Kajaanin kaupunki, Hyrynsalmen, Paltamon, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen kunnat sekä Kuhmon kaupunki.

Hankinta on puitejärjestely ja EU -kynnysarvon ylittävä. Hankinta oli jaettu kahteen osaan:

- osa 1 ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijät. Tässä ovat mukana Hyrynsalmen, Paltamon, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen kunnat sekä Kuhmon kaupunki

- osa 2 Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen oppilaat. Tässä on mukana Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos. 

 

Päätöksen perustelut: 

Puitejärjestelyyn valittiin osa-aluettain yksi (1) toimittaja. Hankintasopimus tehtiin yhden toimittajan kanssa osa-alueittain:

- osa 1 ateria- ja puhtausalan työntekijät: Lindström Oy

- osa 2 Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen oppilaat: Lindström Oy

Hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja JYSE 2014, palvelut (päivitysversio 2017). 

Hankintaan osallistuneilta saatujen palautteiden perusteella voidaan todeta, että sopimustoimittajan toiminta on ollut sellaista, että hankintasopimusta voidaan jatkaa kahden (2) vuoden optiolla hankintasopimuksessa määritellyin ehdoin.

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. Valittu toimittaja käyttää kuljetusten toimittamiseen paikallista yritysta ja tällä on positiivista vaikutusta alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen.

Lisätietoja antaa: Erja Tuovinen, hankinta-asiantuntija, etunimi.sukunimi(at)kajaani.fi

Päätös

Kajaanin kaupungin/ Kainuun hankintarenkaan suojavaatteiden vuokrauspalveluiden hankinnasta ajalle 1.4.2021 - 31.3.2023 tehdyn  viranhaltijapäätöksen 9.3.2021 § 11 sisältämä kahden (2.) vuoden optiokausi ajalle 1.4.2023 31.3.2025 otetaan käyttöön. Hankinnan arvo laskettuna koko sopimuskaudelle, optiot mukaan lukien on 450 000 € alv 0%. Kajaanin Mamselli -liikelaitos liittyy mukaan suojavaatteiden vuokrauspalveluiden hankintaan 1.1.2023 alkaen. Hankinnan arvo kahdelle optiovuodelle on noin 80 000 € alv 0%.

Allekirjoitus

Tuija Aarnio, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut