§ 3 Maanomistajan luvan myöntäminen Suvirannantien tiekunnalle yksityistien ojien sijoittamiseen kaupungin maalle

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-842

Päätöspäivämäärä

8.8.2022

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 27, Ympäristöteknisen toimialan toimintasääntö § 2.

Kuvaus

Suvirannan yksityistien tiekunta on aloittamassa tien perusparannushanketta, jossa samalla parannetaan tien rungon kuivatusta. Tie kulkee kokonaisuudessaan Kajaanin kaupungin mailla ja kaupunki on myös tiekunnan osakas tien vaikutuspiirissä olevan metsäomaisuuden perusteella. Yksityistien tiekunta on pyytänyt kaupungilta lupaa sijoittaa ojarakenteita tien rasitealueen (leveys 8-10 m) ulkopuolelle kaupungin omistamalle maalle. Ojien kanssa tien kokonaisleveydeksi muodostuu arviolta n. 12 metriä, mutta leveimmillään alue voi olla n.14 metriä. Mitään erityistä estettä ojien sijoittamiselle ei ole. Hanke parantaa samalla tien käytettävyyttä metsätalouden kuljetuksiin.

 

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki myöntää maanomistajana Suvirannantien yksityistien tiekunnalle luvan Suvirannantien ojien sijoittamiseen rasitealueen ulkopuolelle kaupungin omistalle maalle tilojen 205-401-1-83 Lahjoitusmaa ja 205-407-6-77 Ensilä alueille oheisen liitekartan mukaisesti. Puuston poistamisesta on sovittava metsätalousinsinööri Alpo Härkösen kanssa.

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, Puh. 044 4214 112 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Säkkinen, kaupungingeodeetti

Organisaatiotieto

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue