§ 8 Tapahtuma-avustus Yritysten Yö / Kajaanin Kauppiasyhdistys ry

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-1252

Päätöspäivämäärä

8.8.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointikoordinaattori

Päätöksen peruste

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston delegointipäätös 7 § 11.11.2021

Tapahtuman arvioinnin pohjana on kaupunkistrategia, elinvoimaohjelma, kulttuuriohjelma, aluetaloudelliset vaikutukset, terveyden ja hyvinvoinnin sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen. 

Tapahtuma-avustus on ensisijaisesti tilojen ja alueiden vuokratukea, työvoimatukea, välinetukea ja suorituspaikkojen kunnostusta ja toissijaisesti markkinointitukea. Yritysten Yö -tapahtuma vilkastuttaa kaupunkikeskustaa ja kaikille avoimena ja maksuttomana tapahtumana tuo ohjelmaa ja kokemuksia kaikilla kaupunkilaisille.Tapahtuma vahvistaa Kajaanin mainetta monipuolisten tapahtumien paikkakuntana.

 

Kuvaus

Kajaanin Kauppiasyhdistys ry järjestää perinteisen Yritysten Yön perjantaina 16.9.2022. Yritysten Yönä kaupat ovat avoinna jopa klo 22 saakka. Yhdistys Järjestää Raatihuoneentorilla muotinäytöksen, harrasteautonäyttelyn, politiikkatorin, lisäksi Yliopistokeskuksen tiede- tutuksi -esittelyjä. Suunnitteilla on myös lasten konsertin järjestäminen sekä makkaratarjoilu yleisölle.

Yritysten Yö on merkittävä tapahtuma Kajaanin vähittäiskaupalle. Ilta on suosittu ostosilta ja perheet tulevat tällöin kiireettömästi viihtymään kaupunkikeskustaan, kun kaupat ovat avoinna jopa klo 22 saakka. Tapahtuma on odotettu niin kauppiaiden kuin kaupunkilaisten keskuudessa. Korona-aikana tapahtuma on jouduttu järjestämään normaalia pienimuotoisemmin, mutta nyt tavoitteena on järjestää isompi tapahtuma, jotta kaupunkilaisille saadaan miellyttävä ja houkutteleva ilta kaupunkikeskustaan. Suunniteltu lastenkonsertti on mahdollista striimata someen kaikkien kaupunkilaisten nähtäville.

Yritysten yö on vilkas kauppailta, joten se on merkittävä tapahtuma vähittäiskaupalle Kajaanissa. Päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu n. tunnin mittainen konsertti alkaa klo 18.00. Konsertissa esiintyy Pressankatti. Tapahtumaa markkinoidaan Yritysten Yön markkinoinnin yhteydessä paikallislehdissä ja somessa.

Kauppiasyhdistys hakee tapahtuma-avustusta 2 200 €, jolla kustannetaan lastenkonsertti 800 €, striimaus 400 € ja makkaratarjoilu 1000 €.

 

 

Asianosainen: Kajaanin Kauppiasyhdistys ry

Päätös

Myönnän tapahtuma-avustusta Kajaanin Kauppiasyhdistys ry:lle 800 € lasten konsertin järjestämiseen Yritysten Yö -tapahtumassa. Tapahtuma-avustus maksetaan osallisuus- ja hyvinvointijaoston kulttuuritapahtumiin varatuista tapahtuma-avustus varoista.

 

Lisätietoja asiasta antaa liikuntapäällikkö Jarmo Kinnunen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula

Organisaatiotieto

Kunnallistekniikka ja liikunta