§ 1 Kajaanin kaupungin ja Kainuun sote-kuntayhtymän välisten toimitilojen vuokrasopimusten irtisanomisehdon muutos

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-77

Päätöspäivämäärä

23.6.2022

Päätöksen tekijä

Toimitilapäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 65 §.

Kajaanin kaupungin ympäristöteknisen toimialan toimintasääntö 2 §.

Kuvaus

Kainuun sote-kuntayhtymän yhtymähallitus on kokouksessaan 15.6.2022 § 174 ehdottanut, että Kainuun soten jäsenkuntien Kainuun sotelle vuokraamien toimitilojen vuokrasopimusten irtisanomisehtoa muutetaan siten,​ että irtisanomisaika on kolme kuukautta jollei sopimuksessa ole sovittu lyhyemmästä ajasta. Sopimusmuutos tulee kunkin kunnan osalta voimaan,​ kun se on kunnan toimivaltaisessa toimielimessä hyväksytty. Edellytyksenä sopimusmuutokselle on,​ että päätös kunnassa tehdään 30.6.2022 mennessä ja päätöksestä ilmoitetaan Kainuun sotelle 30.7.2022 mennessä.

Sosiaali-​ ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (616/2021) 25 § mukaan hyvinvointialueelle siirtyvät sosiaali-​ ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvät sopimukset 1.1.2023,​ jolleivat hyvinvointialue ja kunta toisin sovi. Kainuun soten jäsenkunnat ovat 10.6.2022 esittäneet yhteisessä keskustelutilaisuudessaan pyynnön kuntien sotelle vuokraamien toimitilojen vuokrasopimusten irtisanomisajan lyhentämistä kolmeen kuukauteen,​ koska ne haluavat neuvotella siirtyvien vuokrasopimusten vuokrien määrästä ja mahdollisuuden irtisanoa voimassaolevat vuokrasopimukset päättymään vuonna 2022.

Kajaanin kaupungin ja Kainuun sote-kuntayhtymän väliset voimassaolevat vuokrasopimukset on tehty pääsääntöisesti 1.1.2013 kun kuntayhtymä aloitti toimintansa. Muutamia sopimuksia on tehty tämän jälkeenkin mutta samoin ehdoin kuin vuoden 2013 sopimukset. Vuokrasopimusten irtisanomisaika on 6 kk molemmilla osapuolilla. Vuokrasopimusten irtisanomisaikaa voidaan lyhentää kuudesta kuukaudesta kolmeen kuukauteen edellä mainituin perustein.

Lisätietoja asiasta antaa Markku Haverinen puh. 044-7100 302 tai etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Päätös

Kajaanin kaupungin ja Kainuun sote-kuntayhtymän toimitilojen vuokrasopimusten irtisanomisehtoa muutetaan siten, että sopimusten irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Allekirjoitus

Markku Haverinen  toimitilapäällikkö

Organisaatiotieto

Tilakeskus