Sivistyslautakunta, kokous 25.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Varhaiskasvatuksen laadunarviointikysely keväällä 2022

KAJDno-2022-560

Valmistelija

  • Mika P. Tiihonen, Varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja, mika.tiihonen@kajaani.fi
  • Riikka Sipilä, Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö, riikka.sipila@kajaani.fi

Perustelut

Kajaanin varhaiskasvatuksessa on tehty laadun arviointia joka toinen vuosi. Edellinen arviointi tehtiin vuoden 2020 keväällä ja nyt keväällä 2022. Laadun arvioinnilla kartoitetaan huoltajien, henkilökunnan, 5-vuotta täyttäneiden lasten ja keskeisten yhteistyökumppaneiden mielipiteitä varhaiskasvatuksen laadusta. Kyselyt toteutettiin 30.3.–13.4.2022. Kyselyyn vastasi yhteensä 365 huoltajaa, 260 varhaiskasvatuksen työntekijää, 155 vuonna 2017 syntynyttä lasta ja 18 varhaiskasvatuksen yhteistyökumppania.

Kysymykset on valittu Kajaanin varhaiskasvatuksen painopistealueisiin liittyen paikallisen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuen. Arvioinnin tarkoituksena on saada tietoa siitä, miten varhaiskasvatussuunnitelma toteutuu. Kysely toteutetaan jatkossakin joka toinen vuosi.

Kajaanin varhaiskasvatuksen painopistealueet ovat: osallisuus, tunne- ja vuorovaikutustaidot ja arviointi.

Pääosin kaikki kyselyyn vastanneet tahot olivat erittäin tyytyväisiä varhaiskasvatuksen laatuun, palveluun ja palveluohjaukseen.

Päiväkodit ja perhepäivähoitajat ovat saaneet päiväkotikohtaiset tulokset arvioinnista ja toimikauden 2022–2023 vuosisuunnitelmissa tulokset huomioidaan toiminnan suunnittelussa. Vuosisuunnitelmiin kirjataan kunkin varhaiskasvatusyksikön vahvuudet ja kehittämiskohteet.

Päiväkodit julkaisevat omat keskeiset tuloksensa huoltajien nähtäväksi. Koko kaupungin keskeiset tulokset julkaistaan kaupungin nettisivuilla ja Kajaanin varhaiskasvatuksen some-kanavilla (Facebook ja Instagram).

Tulokset ja yhteenveto oheisliitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Lucina Hänninen, Sivistysjohtaja, lucina.hanninen@kajaani.fi

Sivistyslautakunta merkitsee varhaiskasvatuksen arviointikyselyn tulokset tiedoksi.

Päätös

Merkitsi tiedoksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §