§ 23 Tapahtuma-avustus Maailman suurin Marttailta / Variskankaan Martat ry

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2021-1252

Päätöspäivämäärä

18.5.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston delegointipäätös 8 § 11.11.2021

Tapahtuma lisää yhdistysten yhteistyötä ja samalla opitaan uusia tapoja organisoida, tiedottaa ja toteuttaa tapahtuma. Kaikki mukana olevat yhteisöt toimivat asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Samalla tehdään ehkäisevää päihde- ja mielenterveystyötä ja ehkäistään syrjäytymistä.

Lisätietoja asiasta antaa liikuntapäällikkö Jarmo Kinnunen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi.

Kuvaus

Variskankaan Martat ry järjestää  Maailman suurin Marttailta  - Kohtaamisia ja syksyn satoa -tapahtuman 13.09.2022 klo 17-20 Paltaniemen kylätalolla.Tapahtuma on perhetapahtuma, jonka tavoitteena on edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja elinvoimaisuutta tarjoamalla matalan kynnyksen kohtaamisen syksyn sadon merkeissä. Tapahtuman kautta luodaan turvallisuuden tunnetta, yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoa sekä edistetään omavaraisuutta kertomalla hyötykasvien viljelystä ja metsäsienien käytöstä. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Tapahtuman arvioitu osallistujamäärä on n. 200 henkeä. Tapahtuma on Marttajärjestön vuosittainen tapahtuma, joka toteutetaan yhdistyksissä samana päivänä.Tapahtumalla pyritään saamaan valtakunnallista näkyvyyttä mediassa edellisten vuosien tapaan. Tapahtumasta tiedotetaan järjestäjien somekanavilla, kotisivuilla sekä blogeissa ja tekemällä ennakkojuttu paikallislehtiin ja radioon. Meno-palstat hyödynnetään myös. Lehti-ilmoitus yhdistyspalstalle.

Ohjelmassa mm.  valokuvanäyttely, johon järjestäjät voivat tuoda valokuvia, videoita, kirjoja, jotka esittelevät heidän toimintaansa ennen ja nyt, Syksyn sato -näyttely/ -tori teemalla ”Kasvata ruokaa kotona”. ProAgria järjestää sieninäyttelyn, jonka yhteydessä opastetaan sienien keräämistä ja käsittelyä. Kajaanin Ladun toiminnanesittely sekä retkireittien ja -kohteiden esittely. Marttakahvila/ Puutarhakahvila, jossa teemaan sopivaa tarjottavaa. Paltaniemen kylätalotoiminnan- ja museoaitan esittely. Lisäksi ohjelmaa lapsille ja nuorille, jonka toteuttajina KAO/ Nuoriso- yhteisöohjaajakoulutuksessa olevat nuoret, jotka tekevät tapahtuman osana opintoja.

Tapahtuman menot ovat 1.950 € sisältäen mm. tila- ja kalustovuokrat, liikenteenohjauksen, vakuutuksen, asiantuntijapalkkion, tapahtuman markkinoinnin ja valokuvanäyttelyn rakentamisen. Tuloina kahvion myyntituotto.

 

Päätös

Myönnän tapahtuma-avustusta 500 € Variskankaan Martat ry:lle Maailman suurin Marttailta  - Kohtaamisia ja syksyn satoa -tapahtuman järjestelykustannuksiin. Tapahtuma-avustus maksetaan osallisuus- ja hyvinvointijaoston tapahtuma-avustuksiin varatuista varoista.

 

 

Allekirjoitus

Hallintojohtaja Tuija Aarnio

Organisaatiotieto

Kunnallistekniikka ja liikunta