Vuolijoen aluelautakunta, kokous 28.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Vuolijoen kylien latuavustuksen myöntämisen ehdot 2022-2025

KAJDno-2022-452

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuolijoen aluelautakunnan latuavustukset on myönnetty vuoden 2018 laadittujen perusteiden ehdoin. Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että kylälatu on ollut yleisesti tiedossa ja kaikkien käytettävissä. Myöntämisen määrään vaikuttavia tekijöitä ovat olleet ladun aukioloaika, pituus ja arvio käyttäjien määrästä.

Tukea on voinut hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Hakuprosessia on vuonna 2020 suullisin ohjein helpotettu siten, että tuen ovat kyläyhdistykset laskuttaneet edellä mainituin edellytyksin. Käyttäjämäärän arviointeja ei ole vaadittu.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta tarkistaa myöntämisen perusteet ja päättää tuen hakuprosessin toimintakaudelleen. 

Päätös

Tarkennetaan latuavustusten sääntöjä:

Poistetaan arvio käyttäjämääristä. Ladun aukipidon tiedotus on hoidettava siten, että se on yleisessä tiedossa ja aukipitotiedotteet saavutettavissa. Laskutus ladun pituuden, aukipidon ja verottajan vahvistaman moottorikelkan kilometrikorvauksen mukaisesti. Maksimissaan 500 euroa/kylä, sai ääniä 6. Toteutuneiden kilometrien mukaan, sai ääniä 3. Tämän pohjalta valitaan maksimissaan 500 euroa/kylä mukaisesti. Tarkennetaan jäsenten pyynnöstä tarvittaessa. Talousarviokäsittelyyn mennessä ilmoittautuminen avustuksen piiriin.