Kaupunginvaltuusto, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Valtuustoaloite: Liikunnan lisäyspaketti (lisäpykälä)

KAJDno-2022-700

Perustelut

Pöytäkirjaan merkittiin valtuutettu Tuukka Karjalaisen (ps) sekä muun Perussuomalaisten valtuustoryhmän kannattama seuraavan sisältöinen valtuustoaloite:

Liikunnan lisäyspaketti

" Liikunnan lisäyspaketilla on tarkoitus kasvattaa kajaanilaisten liikkumista, parantaa terveyttä ja houkutella urheilun harrastajia kaikkialta Suomesta.

Kajaanin kaupungin on luotava liikunnallinen ympäristö ja markkinoitava sitä valtakunnallisesti. Kainuulaisten terveyden parantaminen, liikunnan lisääminen ja siihen kannustavan infrastruktuurin luominen tuovat säästöjä sairauksien hoidosta tulevaisuudessa, houkuttelee nuoria ja aikuisia liikkumaan ja erityisesti ehkäisee yksinäisyyttä ja masennusta. Liikunta hitsaa ihmisiä yhteen ja on parasta lääkettä ruumiille ja mielenterveydelle.

 1. Frisbeegolfratojen lisääminen

- Laji on erittäin suosittu nuorten ja aikuisten keskuudessa ja lisää liikkumista mukavalla tavalla porukalla. Lajissa myös kilpaillaan nousevassa suhteessa ja ammattilaisten määrä on kasvussa. Kajaani voisi radoillaan houkutella lajin harrastajia, ammattilaisia ja mahdollistaa lajikilpailun järjestämistä.

2. Kuntoiluportaat + Vimpelin urheilukentän ulkokuntosali

- Korjattava ja laajennettava vimpelinvaaran kuntoiluportaat (mäkihyppytorni). Helppo ja yksinkertainen toteuttaa esim. Opiskelijatyönä (KAO). Yritykset voivat myös osallistua kustannuksiin ja mainostaa portaissa yrityksiään/ osallistuvat per porras kustannuksiin mainostilasta. Tätä tapaa on jo käytetty muualla Suomessa. Portaat ovat hyvä lisä liikuntareittien varrelle ja ne houkuttelevat ja haastavat liikkujia.

- Urheilukentän ulkokuntosali on kauheassa kunnossa, eikä houkuttele treenaajia. Pitäisi laajentaa ja saada uudet laitteet. Mallina voidaan käyttää Kajaanin monitoimialueen ulkoilualuetta. Paikka voidaan myös uudelleen sijoittaa kuntoiluportaiden yhteyteen. Päivitetty alue sisältäisi kuntokontin (n. 10 000e riippuen lisävarusteista) ja street workout telineistä (n. 5000e riippuen määrästä).

Kajaanilaiset voisivat osallistua kuntokontin varusteluun lahjoittamalla vanhoja käsipainoja, kahvakuulia jne."

Päätösehdotus

Valtuustoaloite lähetetään kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Valtuustoaloite lähetettiin kaupungin hallintosäännön 119 §:n mukaisesti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §