§ 3 ForeAmmatti palvelun hankinta kaupungin elinvoimapalveluihin

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2024-495

Päätöspäivämäärä

12.4.2024

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupungin työllisyys- ja kansainvälisyyspalveluiden henkilöstö kartoittaa yhdessä oppilaitosten (pääosin KAMK:n) vieraskielisiä opiskelijoita yhdessä oppilaitoksen kanssa. Heidän tarpeenaan on löytää asiakastiedon kirjaamisjärjestelmä, joka vahvistaisi mahdollisuuksia digitaalisen palvelukokonaisuuden tuottamisesta opiskelijoille sekä yrityksille. ForeAmmatti-ohjelmistopalvelun avulla tilaaja voi digitalisoida valmennus- ja ohjauspalvelujen toimintaa ja auttaa kehittämään uutta toimintamallia kansainvälisten opiskelijoiden työllisyyden edistämisessä. ForeAmmatti on täysin GDPR-yhteensopiva palvelu. ForeAmmatin avulla henkilöasiakas ja tilaajan asiantuntija pystyvät toimimaan yhdessä yhdellä digitaalisella alustalla. Tilaajan asiantuntija voi tehdä asiakkaalle merkintöjä, kutsua asiakkaan käyttämään ForeAmmattia ja nähdä asiakkaan kartoittaman osaamisen sekä asiakkaan tekemän itsearvion työ- ja toimintakyvystään ajantasaisesti (edellyttää asiakkaan suostumusta). Lisäksi kaikilla Ohjelmistopalvelun käyttäjillä on käytössään ForeAmmatin alueelliset työmarkkinatiedot. ForeAmmatin sisällöt ovat käyttäjien käytössä sopimushetkestä alkaen sopimusajan loppuun asti.

 Asiakkaiden täyttämät osaamiskartoitukset ja työ- ja toimintakyvyn itsearviot ovat asiakkaan suostumuksella siirrettävissä organisaatioiden välillä (esim. oppilaitoksen ja työllisyyspalveluiden välillä), jolloin nivelvaiheiden ohjaus tehostuu.

Järjestelmämaksu ForeAmmatista on 5000 € / vuosi.  ForeAmmatti on kunnan työllisyys- ja kansainvälisyyspalveluiden asiantuntijoiden ja asiakkaiden käyttöön ulkomaalaisten opiskelijoiden tilanteen kartoitukseen. Hinta pitää sisällään yhden käyttöympäristön, jossa on 1–2 pääkäyttäjää. Lisämaksusta on mahdollista hankkia koulutusta. Teams-koulutuksen hinta 500 € (1 h) . Mahdollisia lisämaksuja voi tulla myös uuden käyttöympäristön lisäämisestä tai lisätöistä, jotka laskutetaan työtunteihin perustuen (120 € /h). Järjestelmää voi hyödyntää myös KAMK:n opettajat.

Tarjouksen mukaisen ForeAmmatti-kokonaisuuden käyttöaika alkaa sopimuksen allekirjoituksen myötä välittömästi ja on voimassa 31.12.2024 asti. Tämän jälkeen palvelu on käytössä toistaiseksi, 3kk irtisanomisajalla. ForeAmmatin sisällöt ovat käyttäjien käytössä sopimusajan loppuun asti. Asiakkaiden täyttämät osaamiskartoitukset ja työ- ja toimintakyvyn itsearviot pysyvät heidän käytössään MyData-periaatteen mukaisesti myös sopimusajan päättymisen jälkeen.

 

Päätöksen perustelut: 

ForeAmmatti on jo käytössä Kainuun TE-toimistolla ja Kainuun työllisyyden hoidon kuntakokeilulla ELY-keskuksen hankkimana palveluna. ForeAmmatin käytöstä on hyviä kokemuksia kuntakokeilusta ja sen käyttöä jatketaan myös tulevaisuudessa

Hankinnassa noudatetaan JIT 2015 yleisiä ehtoja sekä JIT 2015 Erityisehtoja tietoverkon välityksellä toimitettavista palveluista sekä tietojenkäsittelynsopimusta

Hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä. 

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja ei harjoita toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla ei ole suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa: Milla Tikkanen, milla.tikkanen@kajaani.fi

Päätös

Päätän hankkia kaupungin elinvoimapalvelujen tulosyksikölle ForeAmmatti-palvelukokonaisuuden oheisen Foredata Oy:n tarjouksen 9.4.2024 mukaisesti hintaan 5 000 euroa alv 0 %/vuosi. Vuosikustannus maksetaan työllisyys- ja kansainvälisyyspalvelujen talousarviosta. Mahdollinen koulutus ja lisätyöt, jotka eivät sisälly järjestelmämaksuun, maksetaan erikseen.

Allekirjoitus

Risto Hämäläinen, kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut