§ 15 Valinnat perusopetuksen kieli- ja kulttuurikoordinaattorin tehtäviin_580966

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1576

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

Perusopetuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 42 §

Kuvaus

Asianosainen hakijat

Kajaanin kaupungin perusopetuksessa on ollut haettavana kaksi perusopetuksen kieli- ja kulttuurikoordinaattorin tehtävää ajalle 1.8.2024- 31.7.2025. Kieli- ja kulttuurikoordinaattorit toimivat perusopetuksen kouluissa huolehtien maahanmuuttajataustaisten oppilaiden asioista, mm. osallistumalla oppilaspalavereihin, huolehtien asiakirjojen ja oppilastietojärjestelmän ajantasaisuudesta sekä tuen tarpeen selvittämisen järjestämisestä. Koordinaattorit vastaavat yhdessä perusopetuksen maahanmuuttajaoppilaiden kotouttamisen kehittämisestä perusopetuksessa. Koordinaattorit toimivat yhteistyössä varhaiskasvatuksen, kansainvälisten palveluiden, toisen asteen ja tarvittaessa muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Koordinaattorit ovat tarvittaessa mukana järjestämässä monikulttuurisuuskoulutuksia henkilökunnalle. Toisen kieli- ja kulttuurikoordinaattorin työnkuvaan kuuluu osallistuminen Kajaanin kaupungin romaanityöryhmän toimintaan ja tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työhön.

Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekryssä, Työmarkkinatorilla ja Kajaanin kaupungin verkkosivuilla ajalla 2.2.- 18.2.2024.

Tehtäviin tuli yhteensä 10 hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin 3 henkilöä. Haastattelijoina toimivat perusopetuksen hallintoasiantuntija Jukka-Pekka Similä ja kasvun ja oppimisen asiantuntija Nina Lanko. He esittävät haastatteluissa esiin nousseiden seikkojen ja hakemusten perusteella tehtäviin ********* ********* ja ********* *********.*********työnkuvaan kuuluu osallistuminen Kajaanin kaupungin romaanityöryhmän toimintaan ja tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työhön.

Päätös

Perusopetuksen kieli- ja kulttuurikoordinaattorin tehtäviin ajalle 1.8.2024- 31.7.2025 valitaan haastatteluissa esiin nousseiden seikkojen ja hakemusten perusteella ********* ja*********.********* työnkuvaan kuuluu osallistuminen Kajaanin kaupungin romaanityöryhmän toimintaan ja tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työhön.

Valittujen palvelussuhteet jatkuvat katkeamattomana Kajaanin kaupungin palveluksessa, joten rikosrekisteriotetta ja huumausainetestausta ei vaadita. Koeaikaa ei ole, koska he hoitavat kyseisiä tehtäviä tällä hetkellä.

Lisätietoja asiasta antaa  perusopetuksen tulosalueen vs. johtaja Kalle Komulainen p. 044 7100 142, kalle.komulainen@kajaani.fi.

 

 

Allekirjoitus

Perusopetuksen tulosalueen vs. johtaja Kalle Komulainen

Organisaatiotieto

Henkilöstöpalvelut