Vuolijoen aluelautakunta, kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Vuolijoen aluelautakunnan tilinpäätös 2023

KAJDno-2024-95

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuolijoen aluelautakunnan tilinpäätökseen kirjattiin toimintatuottoja 37 750 euroa ja toimintakuluja 181 119 euroa. Talousarvio ylittyi 7872 eurolla.

Alueiden kunnossapitoa on toteutettu ostopalveluna. Suurin yksittäinen tekijä talousarvion ylittymiseen on ollut kauden jatkamisen vuoksi tapahtunut ulkoliikunta-aluiden kunnossapidon kustannusten ylitys. Talvikunnossapitoa on pyritty toteuttamaan liikuntapalveluiden toteuttamaa kunnossapitoa seuraamalla. Lisäkustannuksia toi ostopalveluna suoritetut Önkkörin retkeilyalueen rakennelmien maalaustyö, melontalaitureiden laskut ja nostot.

Hankkeet toteutettiin suunnitellusti. Ounasjokisuun ruoppaushankkeen suunnitelma ja luontoselvitys toteutui kustannusarvion ylittyessä lievästi. Vuottolahden Kirppuniemen kunnostushanke ja Otanmäen frisbeegolfradan rakentamishanke toteutuivat suunnitellusti. Nuorten hankkeisiin varattu määräraha käytettiin nuorten toiminnan aktivoimiseksi ajosimulaattoreiden hankintaan.

Avustuksina jaettiin kylien toiminta- ja latuavustusta ja Vuottolahden retkiluisteluradan ylläpitoavustusta. Lisäksi Kosken kyläyhdistyksen ylläpitämä latu-ura kunnostettiin kehittämismäärärahoista avustamalla. Vuolijoen moottoripajan ylläpitoavustuksen loppuosa käytettiin osarahoituksena ajosimulaattorihankintaan.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Vuolijoen lautakunta hyväksyy liitteenä olevan tilinpäätöksen 2023 ja lähettää sen edelleen kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle hyväksyttäväksi. 

Päätös

Korjataan sitoviin tavoitteisiin kannanottojen määrä lähivirkistysalueen ja metsien monimuotoisuuteen neljäksi kappaleeksi.

Hyväksyi.