Sivistyslautakunta, kokous 21.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Varhaiskasvatuksen vuorohoidon palveluaikojen muuttaminen

KAJDno-2024-215

Valmistelija

  • Mika P. Tiihonen, Varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja, mika.tiihonen@kajaani.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuslaki määrää kunnan järjestämään vuorohoitoa varhaiskasvatuksessa tarpeen mukaisessa laajuudessa lapselle, joka sitä tarvitsee vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi. Päiväkodin aukioloaika vuorokaudessa on järjestettävä paikallisen tarpeen mukaan.

Kajaanissa vuorohoitoa järjestetään nykyisin Teppanan päiväkodissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä, Lehtikankaan päiväkodissa maanantaista lauantaihin kello 5.30 - 22.00, Lohtajan päiväkodissa maanantaista perjantaihin kello 5.30 - 22.00, Seminaarin päiväkodissa maanantaista perjantaihin kello 4.45 - 19.30, Otanmäen päiväkodissa tarvittaessa maanantaista perjantaihin kello 5.20 - 21.30 ja Vuolijoen päiväkodissa tarvittaessa maanantaista perjantaihin kello 6.00 - 19.00.

Päiväkotien aukioloaikoihin on tarpeellista tehdä muutoksia, jotta palvelun kysyntä ja järjestäminen saadaan kohtaamaan mahdollisimman tehokkaasti. Vuorohoito vaatii laajennetusta aukiolosta johtuen päiväkoteihin tavallista enemmän henkilökuntaa. Muutettavilla aukioloajoilla tavoitellaan aukiolotunneille riittävää asiakasmäärää. Muutosten voimaantuloaika on 1.8.2024. Muutokset on tarpeellista päättää varhaisessa vaiheessa, jotta asiakasohjaus seuraavan toimikauden päiväkotiryhmiin voi alkaa normaalissa aikataulussa kevättalvella 2024. Lisäksi tulevia vuorohoitoresurssin kohdentamistarpeita varten ehdotetaan, että jatkossa päiväkotiyksiköiden aukioloaikojen muutoksesta aikavälin 5.30 - 22.00 sisällä voisi päättää tulosalueen johtajan viranhaltijapäätöksellä kulloisenkin palvelutarpeen mukaan.

Uudet vuorohoidon palveluajat yksiköissä, joissa aukioloaika muuttuu: Lohtajan päiväkoti 6.30 - 22.00, Seminaarin päiväkoti 6.00 - 20.30.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mari Selin, Sivistysjohtaja, mari.selin@kajaani.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Lohtajan päiväkodin ja Seminaarin päiväkodin uudet vuorohoidon palveluajat.

Sivistyslautakunta hyväksyy, että jatkossa aukioloajoista aikavälillä 5.30 - 22.00 päätetään yksikkökohtaisesti varhaiskasvatuksen tulosalueen johtajan viranhaltijapäätöksellä.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku


Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus


Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika


Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kajaanin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.


Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.


Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen


Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kajaanin kaupungin sivistyslautakunta.


Postiosoite:  PL 133, 87101 Kajaani
Käyntiosoite: Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani
Sähköpostiosoite: kajaani@kajaani.fi
Puhelinnumero:  08 61551 (vaihde)
Kirjaamon aukioloaika: klo 8.00-16.00; perjantaisin ja juhlapyhien aattoina klo 8.00-15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö


Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja


Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kajaanin kaupungin  kirjaamosta. Yhteystiedot; ks. edellä.