Tarkastuslautakunta, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Henkilöstöpalveluiden katsaus v. 2023

KAJDno-2023-164

Valmistelija

  • Taina Juntunen, Hallintosuunnittelija, taina.h.juntunen@kajaani.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunnan vuotta 2023 koskevan arvioinnin yhtenä painopistealueena on henkilöstöpalvelut. Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen on kutsuttu lautakunnan arvointitapaamiseen ja hänelle on toimitettu arviointilomake etukäteen.

Henkilöstöpalvelut vastaa kaupungin strategisesta henkilöstösuunnittelusta ja henkilöstöhallinnon kehittämisestä. Sen lisäksi henkilöstöpalvelut vastaa myös  henkilöstön osaamisen, työhyvinvoinnin ja työsuojelun edistämisestä ja kehittämisestä sekä huolehtii kaupungin yhteistoimintamenettelystä.

Talousarvion 2023 mukaan talous- ja henkilöstöpalveluiden TaHe -uudistus -projektin myötä "henkilöstöhallinnon puolella otetaan käyttöön sähköisiä lomakkeita ja työnkulkuja sekä kehitetään palkkahallinnon prosesseja toteutettuja hr-liittymiä hyödyntäen. Henkilöstöhallinnon raportointi otetaan kaupunkitasoisesti käyttöön ja raportointia kehitetään. Henkilöstöhallinto käynnistää suunnittelutyön myös työvuorosuunnittelun ja työajanhallinnan kehittämiseksi".

Vuonna 2022 toteutetun sisäisen tarkastuksen mukaisia toimia on toteutettu vuonna 2023.

Henkilöstöpalveluihin liittyvistä riskeistä on tunnistettu henkilötietoihin kohdistuvat tietosuojapoikkeamat (riskiluku 12).

Digi- ja väestötietovirasto määrittelee tietosuojapoikkeaman seuraavasti: "Tietosuojapoikkeama; seurauksena on siirrettyjen, tallennettujen tai muuten käsiteltävien henkilötietojen vahingossa tapahtuva tai lainvastainen tuhoaminen, häviäminen, muuttaminen, luvaton luovuttaminen taikka pääsy tietoihin. Tietosuojapoikkeama voi johtua myös tarkoituksellisesta toiminnasta. Tietosuojapoikkeama kohdistuu nimenomaisesti yksilöön ja henkilötietojen suojaan."

Lisätietoja asiasta antaa henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen, puh. 044 7147551.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teemu Niva, teemu.niva@lh.kajaani.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee saadun katsauksen tiedoksi ja vuotta 2023 koskevassa arviointikertomuksessa huomioon otettavaksi. 

Päätös

Merkittiin, että henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen oli paikalla asian esittelyn ajan.

Hän poistui kokouksesta klo 17.52.