§ 15 "Tutkimuslupa

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-175

Päätöspäivämäärä

8.12.2023

Päätöksen tekijä

Perusopetuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15

Kuvaus

Asianosainen: *********

Jyväskylän yliopiston opiskelija Kiira Mertanen pyytää tutkimuslupaa graduaan varten Kajaanin kaupungin perusopetuksen koulujen opettajille. Tutkimuksen aiheena on CLIL-opettajien ja luokanopettajien käsitykset kielitietoisuudesta ja heidän roolistaan siinä. Tavoitteena on saada selville, miten paljon opettajat kiinnittävät huomiota kieleen opetuksessaan ja onko mahdollisesti eroa erilaisten opettajien välillä. Tutkimukseen kerätään aineistoa haastattelemalla luokanopettajia. Haastattelut koskevat siis opettajien omia ajatuksia ja opetusmenetelmiä heidän itsensä kuvailemana eikä koske oppilaita tai havainnointia. Haastattelut tehdään joulu-tammikuussa todennäköisesti etäyhteyksin. 

Haastattelut äänitetään luvan kanssa ja tunnistettavat tiedot anonymisoidaan ennen tietojen siirtämistä mihinkään verkkopalveluun, kuten Word. Tietoja suojellaan käyttäjätunnusten ja salasanojen kautta, joten tietoihin pääsee vain tutkija itse. Tiedot myös hävitetään tutkimuksen valmistumisen jälkeen (arvio kesä 2024). Tutkielman valmistumisen jälkeen osallistuville opettajille lähetetään linkki tutkielmaan. 

Päätös

Myönnän ********* pyytämänsä tutkimusluvan.

Lisätietoja asiasta antaa vs. perusopetuksen tulosalueen johtaja *********, p. 044 7100 142, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Vs. perusopetuksen tulosalueen johtaja Kalle Komulainen

Organisaatiotieto

Perusopetus