§ 2 Kajaanin tapahtumien aluetaloudellisten vaikutusten selvitys

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1513

Päätöspäivämäärä

8.12.2023

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69 a § 

Kuvaus

Menettely:

Kajaanin kaupunki pyysi sähköpostilla tarjousta Kajaanin tapahtumien aluetaloudellisten vaikutusten selvityksen tekemisestä sopimuskaudelle 1.1.2024 - 30.9.2024 Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:ltä.

Hankintamenettely on pienhankinta.

 

Päätöksen perustelut: 

Tapahtumat ovat tärkeä osa Kajaanin kulttuuritarjontaa, ne elävöittävät kaupunkikeskustaa ja tuovat Kajaaniin matkailijoita. Kajaanin kaupunki myöntää vuosittain tapahtuma-avustuksia eri tapahtumanjärjestäjille 60 000€ ja järjestää itse lukuisia tapahtumia Runoviikosta Markkinakatuun ja uusimpana Linnanvirtaan. Tapahtumien kehittäminen nähdään yhdeksi merkittäväksi keinoksi lisätä matkailijoiden määrää ja pidentää viipymää Kajaanissa, jonka ohi monet matkailijat ajavat mm. Lapin matkailukeskuksiin. Tapahtumien aluetaloudellisia vaikutuksia Kajaanille ei ole aiemmin selvitetty, mutta sen ymmärtäminen on keskeistä tiedolla johtamisen näkökulmasta kun pohditaan tapahtumien kehittämistä Kajaanissa. Selvityksen tekeminen liittyy myös siihen, että Kajaanin kaupunginhallitus on antanut elinvoimapalveluille toimeksiannon selvittää, miten Kajaanin nykyisiä tapahtumia voitaisiin kehittää ja laajentaa sekä miten uusia vaikuttavia, ostovoimaa kaupunkiin tuovia tapahtumia voitaisiin luoda. Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on neuvoteltu selvityksen tekemisestä vuoden 2024 aikana, ja KAMK on tehnyt kaupungille liitteenä olevan tarjouksen selvityksen toteuttamisesta.

 

Yritysvaikutusten arviointi:

Valittu toimittaja harjoittaa toimintaansa paikallisesti ja näin ollen hankinnalla on suoranaisia vaikutuksia alueelliseen yritystoimintaan ja työllisyyteen. 

 

Lisätietoja antaa Milja Korhonen@kajaani.fi

Päätös

Päätän, että Kajaanin tapahtumien aluetaloudellisten vaikutusten selvitys tilataan Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:ltä liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 6 700 € alv 0%. alv. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 291104001.

Allekirjoitus

Risto Hämäläinen, kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Talouspalvelut