§ 9 Trimble X7 laserkeilaimen hankinta 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-1198

Päätöspäivämäärä

19.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69a §

Kuvaus

Kajaanin kaupunki käyttää maastomittauksessa Trimblen valmistamia mittalaitteita, joihin kuuluvat muun muassa GNSS-satelliittivastaanottimet, maastotallentimet ja takymetrit. Mittauskalustosta puuttuu laserkeilain, jolla voidaan tuottaa nopeasti ja kustannustehokkaasti maastosta mittatarkkoja pistepilviaineistoja. Pistepilvistä tuotetaan BIM- ja maastomalleja suunnitteluun, 3D-kaupunkimalliin ja dokumentointiin. 

Geotrim Oy:ltä on pyydetty tarjous esittelykäytössä olleesta Trimble X7 laserkeilaimesta tarvikkeineen. Tarvikkeet sisältävät Trimble T10 maastotabletin, jolla laserkeilainta ohjataan, hiilikuituisen kolmijalan, 3 kpl akkuja sekä laturin, kuljetuslaukun ja repun sekä Trimble Perspective-ohjelmiston. Laite on ollut ainoastaan esittelykäytössä, ja se toimitetaan asiakkaalle tarkastettuna uutta laitetta vastaavassa kunnossa. Laite sisältää 12 kuukauden takuun. 

Kaupunki on pyytänyt tarjousta ainoastaan Geotrim Oy:lta, joka edustaa Trimblen mittalaitteita Suomessa, koska muiden laitetoimittajien mittalaitteiden yhteensopivuutta kaupungin käytössä olevien Trimblen valmistamien maastotietokoneiden ja ohjelmistojen kanssa ei voi taata.

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki hankkii Geotrim Oy:ltä tarjouksen mukaisesti Trimble X7 laserkailaimen tarvikkeineen. Hankinnan kokonaishinta on 20 000,00 euroa (alv 0%). 

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, Puh. 044 4214112, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Säkkinen, kaupungingeodeetti

Organisaatiotieto

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue