Vuolijoen aluelautakunta, kokous 28.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Hankkeiden tilannekatsaus (aluelautakunta)

KAJDno-2023-1044

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Hallintosäännön mukaisesti Vuolijoen aluelautakunta suunnittelee, arvioi, toteuttaa ja seuraa alueen kehittämishankkeita ja osallistuu tarvittaessa hankerahoitukseen ja rahoituksen hakemiseen.  Se myös avustaa kyläyhdistyksiä ja muita aktiivisia kyläyhteisöjä kehittämis- ja investointihankkeissa. 

Aluelautakunnan toimintaa ohjaa Kajaanin kaupunkistrategia vuosille 2023-2026, jonka kolme teemaa ovat:

1. Menestyvä kaupunki: Olemme kiinnostava kaupunki kotimaisille ja ulkomaisille osaajille. Opiskelijat hakeutuvat Kajaaniin.

2. Lasten ja nuorten kaupunki: Edistämme lasten ja nuorten turvallisuutta sekä yhteisöllisyyttä. Nuorilla on mielekästä tekemistä. Lasten ja nuorten on hyvä kasvaa Kajaanissa.

3. Resurssiviisas luontokaupunki: Käytämme resurssejamme harkitusti, hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävästi.

Aluelautakunnalle on tehty Vuolijoen tiekartta, jossa on esitelty toimenpiteitä Vuolijoen alueen kehittämisen resursseihin, asumiseen, palveluihin, yrittämiseen ja työskentelyn alueella sekä alueen imagoon.

Aluelautakunta toteuttaa kehittämistoimenpiteitä ja kohdentaa kehittämismäärärahaansa vapaa-ajantoimintoihin, joiden kohderyhmänä ovat lapset, nuoret ja nuoret lapsiperheet. Kehittämisessä huomioidaan myös matkailulliset vaikutukset. Toteutuksissa pyritään mahdollisuuksien mukaisesti käyttämään toiminta-alueen yrityksiä.

Toiminta-alueelta tulleita kehittämisesityksiä vastaanotetaan keskeytymättömästi ja ne esitellään lautakunnalle, joka muodostaa hanketyöryhmän. Hanketyöryhmä valmistelee esityksen pohjalta hankkeen rahoitushakua varten.

Lisätietoja antaa Sirpa Pöppönen, maaseutu- ja aluesihteeri, p. 044 7100 313, sirpa.popponen@kajaani.fi. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta merkitsee tiedoksi toteutuksessa ja suunnittelussa olevat hankkeet sekä suunnittelee vuoden 2024 toteutukseen otettavat hankkeet.

Päätös

Aluelautakunta merkitsi tiedoksi.

Vuoden 2024 hankkeiksi valittiin Kuusirannan kalasataman muutoshanke, Retkiluisteluradan kehittäminen, Vuolijoen yleisurheilukentän suunnitteluhanke ja Perukanpuron ennallistamishanke. Muita esityksiä työstetään tuleville vuosille.

Avustuksia voidaan myöntää hakemusten mukaan.