Vuolijoen aluelautakunta, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Vuolijoen aluelautakunnalle tiedoksi merkittävät asiat 2023

KAJDno-2023-129

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Ensihoidon päivystyksen tilanne Vuolijoen alueella

Kuntalaisen yhteydenotosta on selvinnyt, ettei Vuolijoella ole tällä hetkellä ambulanssin päivystyspistettä. Päivystys on siirretty hetkellisesti Kajaaniin henkilökunnan päivystystiloissa havaitun hyönteisongelman vuoksi. Asiassa on oltu yhteydessä hyvinvointialueen ensihoidon palvelualuepäällikköön ja ensihoitopäällikön sijaiseen sekä kaupungin ympäristöteknisen henkilökuntaan. Päivystyksen siirtymisestä takaisin Vuolijoelle ei ole vielä tietoa tai aikatauluarviota.

 

Hyvinvointialueen päälliköt ovat taustoittaneet, että Vuolijoen ensihoitoyksikkö liikkuu muutoinkin paljon Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten se ei ole normaalistikaan jatkuvasti Vuolijoen alueella. Hätäkeskusjärjestelmä kartoittaa hätäpuhelun sijainnin perusteella aina lähimmän ensihoitoyksikön, jolloin ensihoitoyksikkö voi tulla esimerkiksi Vaalan tai Paltamon puolelta. Ensihoidon vasteaikaseurannassa ei viimeisen 6 kuukauden aikana ole havaittu poikkeavaa viivettä.

 

Asiointiliikenne Otanmäki-Vuolijoki välillä

Tiistaisin kulkevasta asiointiliikenteestä on tullut loppukesästä kuntalaisilta palautetta ja kehitysideoita. Asiassa on oltu yhteydessä kaupungin joukkoliikenneinsinööriin ja keskustelua jatketaan syksyn aikana.

 

Asiointiliikenne kulkee mennessä reittiä Otanmäki (lähtö noin klo 8.45) - Kytökoski - Honkamäki - Keisarintie - terveysasema - Vuolijoki (noin klo 9.00), josta se jatkaa Kajaaniin, perillä noin klo 9.45.

Palatessa reitti kulkee Vuolijoki (lähtö noin klo 10.30) - terveysasema - Otanmäki (perillä noin klo 10.45).

Asiointiliikenteen aikataulu löytyy Kajaanin sähköisen reittioppaan (https://opas.waltti.fi/) hakutoiminnolla.

 

Kimppakyytisovelluksen käyttöönotto

Kimppakyytisovelluksen käyttöön otto etenee sovelluksen kehitystyön valmistuttua ja palveluntarjoaja kokoaa aineistoa alueeltamme. Sovellukseen tulee ensialkuun 4 asiointipistettä: Vuolijoki kk, Otanmäki, Kajaani ja Paltaniemi. Palveluntarjoajan mukaan sovelluksessa tulee esiintymään myös muiden toimijoiden kohteita kuten lento- ja rautatieasema sekä mahdollisesti myös matkailukohteita.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta merkitsee tiedoksi.

Päätös

Aluelautakunta merkitsi tiedoksi.