§ 7 Trimble R12i GNSS vastaanottimen ja TSC5 maastotallentimen hankinta 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-848

Päätöspäivämäärä

18.7.2023

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 69a §

Kuvaus

Kajaanin kaupunki käyttää maastomittauksessa Trimblen valmistamia mittalaitteita, joihin kuuluvat muun muassa GNSS-satelliittivastaanottimet, maastotallentimet ja takymetrit. Kaupungilla on käytössä kaksi (2) Trimble TSC 3-tyypin maastotallenninta, joista päättyy vuoden 2023 lopussa 3G-matkapuhelinverkon tuki. Siksi TSC 3-tallentimia on siksi uusittava vanhimmasta päästä investointirahojen puitteissa.

Geotrim Oy tarjoaa vanhojen Trimble TSC 3 tallentimien korvaajaksi Trimble TSC 5 maastotallenninta ja  R12i satelliittivastaanotinta, joka edustaa valmistajan uusinta teknologiaa, ja on testeissä osoittanut lisäävän selkeästi satelliittimittausten tehokkuutta hankalissa olosuhteissa. Lisäksi laite parantaa hiukan mittaustarkkuutta, erityisesti korkeustarkkuuden osalta. Vastaanottimessa on myös inertiayksiköllä toimiva kallistuskompensaattori, jonka ansiosta laitteella voidaan mitata myös kallellaan olevalla sauvalla. Tämä nopeuttaa maastomittaustöiden suorittamista merkittävästi.

Kaupunki on pyytänyt tarjousta ainoastaan Geotrim Oy:lta, joka edustaa Trimblen mittalaitteita Suomessa, koska muiden laitetoimittajien mittalaitteiden yhteensopivuutta kaupungin käytössä olevien Trimblen valmistamien maastotietokoneiden ja ohjelmistojen kanssa ei voi taata.

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki hankkii Geotrim Oy:ltä tarjouksen mukaisesti yhden (1) Trimble TSC5-maastotallentimen sekä Trimble R12i ProPoint TIP GNSS Rover vastaanottimen tarvikkeineen. Vaihdossa annetaan käytöstä poistettava Trimble TSC3-maastotallennin. Hankinta toteutetaan 36 kk:n leasing-sopimuksella, joka sisältää Trimble R12i+ TSC5 kalustopaketin, rahoituksen ehtoineen 36 kk läpilaskutuksen laskutuslisällä (avausmaksu 50 €, laskutuslisä 10 €/lasku). Kalustopaketilla ei ole lunastusoikeutta. Hankinnan kokonaishinta on 27 500,00 euroa (alv 0%). Vaihtolaitteesta maksettava hyvitys on 900,00 euroa, jolloin hankinnan välirahan määräksi jää 26 600,00 euroa.Koko kauppasumma rahoitetaan, ja hyvityshinnan suuruinen poikkeava ensimmäinen maksuerä sovitaan rahoitusyhtiön kanssa. 

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, Puh. 044 4214112, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Säkkinen, kaupungingeodeetti

Organisaatiotieto

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue