§ 1 Lukion stipenditilin varojen sijoittaminen

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2023-836

Päätöspäivämäärä

21.6.2023

Päätöksen tekijä

Kajaanin lukion rehtori

Päätöksen peruste

Stipendirahaston säännöt, sivistyslautakunta 23.11.2004 § 223.

Kuvaus

Kajaanin lukiolla on Kainuun Osuuspankissa stipenditili, jota käytetään keväisin ja syksyisin valmistuvien opiskelijoiden stipendeihin. Stipenditilille kertyy vuokratuottoa lukion omistamasta yksiöstä. Tilillä olevien varojen sijoittaminen rahastoon on järkevää.

Kajaanin lukion stipenditilin varat sijoitetaan LähiTapiolan varainhoito Oy:n esityksestä Seligson & Co Rahamarkkinarahastoon. Rahastoa hallinnoi Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj ja sen salkunhoitajana toimii Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj. Rahaston minimimerkintä on 20 euroa. Seligson Rahamarkkinarahasto sijoittaa puhtaasti määräaikaistalletuksiin ja yksittäisiin lyhytaikaisiin suomalaisten yritysten sijoitustodistuksiin. Rahamarkkinarahaston juokseva tuotto on tällä hetkellä noin 3,5 %.

Rahamarkkinarahaston juokseva tuotto paranee sitä mukaa kun määräaikaistalletukset rullautuvat uusiin määräaikaistalletuksiin, joissa korko on vanhaa talletusta parempi.
Sijoituksen toteuttaminen on käyty Kajaanin talousjohtajan kanssa läpi ja sijoitus noudattaa Kajaanin kaupungin sijoitussuunnitelman periaatteita. 
 

Päätös

Päätän sijoittaa stipenditilin varat 58 000 euroa LähiTapiolan varainhoito Oy:n esityksestä Seligson & Co Rahamarkkinarahastoon.

Lisätietoja asiasta antaa Jaana Kilpelänaho, sähköposti muodossa jaana.kilpelanaho@kajaaninlukio.fi

Allekirjoitus

Jaana Kilpelänaho, rehtori, Kajaanin lukio

Organisaatiotieto

Koulutusliikelaitos