Vuolijoen aluelautakunta, kokous 27.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Vuolijoen nuorisovaltuutettujen nimeäminen aluelautakuntaan

KAJDno-2023-408

Valmistelija

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Perustelut

Vuolijoen aluelautakunnasta puuttuu nuorisovaltuuston edustajat. Nuorisovaltuustoa on pyydetty tekemään esitys alueemme nuorten valtuutettujen nimeämiseksi.

Kajaanin nuorisovaltuusto esittää Vuolijoen alueen edustajaksi Veera Karjalaista varsinaiseksi aluelautakunnan jäseneksi ja hänelle varajäseneksi Fanni Karjalaista sekä Otanmäen alueen edustajaksi Laura Ovaskaista varsinaiseksi jäseneksi ja hänelle varajäseneksi Onni Pikkaraista.

Kajaanin nuorisovaltuuston esitys liitteenä.

Lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöiden kanssa on pidetty valmistelupalaveri 20.4.2023.

Vastuuhenkilöt esittää, että lautakunnan nuorisovaltuutetuksi nimitetään Veera Karjalainen, Vuolijoen kirkonkylä ja hänelle varajäseneksi Onni Pikkarainen, Otanmäen kylä. Edelleen Heta Leinonen ja Enni Tervaniemi toimivat nuorisoasiantuntijoina nuorisovaltuutettujen rinnalla. Lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöt Raili Haataja ja Juhani Soini nimitetään nuorisovaltuutetuille kummeiksi.

Lisäksi lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöt esittävät, että lasten ja nuorten asioihin perustetaan edelleen nuorisotyön tiimi, johon aluelautakunta nimittää jäseniksi nuorisovaltuutetut, nuorisoasiantuntijat, lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöt sekä aluelautakunnan puheenjohtajan ja aluesihteerin. 

Lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöiden palaverimuistio liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Pöppönen, Aluesihteeri, sirpa.popponen@kajaani.fi

Aluelautakunta päättää nimittää nuorisovaltuutetuiksi Veera Karjalaisen ja hänelle varajäseneksi Onni Pikkaraisen ja heille kummeiksi aluelautakunnan lasten ja nuorten asioiden vastuuhenkilöt Raili Haatajan ja Juhani Soinin. Enni Tervaniemi ja Heta Leinonen jatkavat nuorten asiantuntijoina kokoonpanossa. Edelleen aluelautakunta päättää muodostaa lasten ja nuorten tiimin.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §