§ 6 Osallistuminen Big Friday -tapahtumaan v. 2023

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2019-81

Päätöspäivämäärä

23.11.2022

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 17 §

Kuvaus

Kainuun Yrittäjät järjestää kolmatta kertaa pääsymaksuttoman Big Friday -yritystapahtuman pe 27.1.2023 Kajaanihallissa. Tapahtuma on suunnattu yrittäjille, yrittäjähenkisille ja kaikille tiedonjanoisille. Viimeksi pari vuotta sitten järjestetty tapahtuma keräsi Kajaanihalliin yli tuhat kävijää ja palaute tapahtumasta oli Yrittäjien kertoman mukaan erinomaista. Big Friday sisältää ohjelmaa ja tilaa kohtaamisille. Ständeillä voi tutustua paikallisiin yrittäjiin ja yrittäjille tärkeisiin sidosryhmiin. Tapahtuma on verkostoitumisalusta, jossa yhdistetään hyöty ja huvi. Tapahtumaa on tekemässä yrittäjien kanssa Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston opiskelijoita. Big Fridayn ravintolatoiminnasta vastaa kajaanilainen ruokaravintola Ranch. Yrittäjien tavoitteena on edelleen, että Big Fridaysta tulee vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa osallistujia laajasti myös Kainuun ulkopuolelta. Tänä vuonna Yrittäjien tavoite on 1 500 tapahtumavierasta pääosin Kainuusta, ja tulossa on vieraita myös muualta Suomesta. Kainuun Yrittäjät pyytää, että Kajaanin kaupunki on mukana mahdollistamassa Big Friday -yritystapahtumaa tarjoamalla Kajaanihallin käyttöön veloituksetta ajalle 26.1.2023 klo 20.00 - 28.1.2023 klo 10.00. Tapahtuman rakentaminen alkaa to-iltana 26.1.2023 klo 20, itse tapahtumapäivä on pe 27.1.2023. Tapahtumarakenteet puretaan ja hallin siivoaminen alkaa heti tapahtuman päätyttyä pe klo 23.00. Tila on taas normaalissa käytössä la 28.1.2023 klo 10.00 mennessä. Tapahtuman järjestäjänä Kainuun Yrittäjät hoitaa tapahtuman rakentamisen, purkamisen ja siivoamisen normaalin käytännön mukaisesti omalla kustannuksellaan.

Kajaanihallin vuokra Yrittäjien esittämälle ajalle on 3300 euroa (alv 0 %). Kokonaan veloituksetta kaupunki ei voi hallia tarjota mutta aiempien kertojen tapaan voi myöntää avustuksena merkittävän osan vuokrakulusta.

Päätös

Kaupunki osallistuu Big Friday -tapahtuman järjestelyihin antamalla Kainuun Yrittäjät ry:lle avustusta 2.000 euroa. Avustus maksetaan maksumääräyksellä kaupunginhallituksen avustuksiin varatusta määrärahasta

 

Lisätietoja asiasta antaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

kaupunginjohtaja Jari Tolonen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut