Kajaanin Vesi - liikelaitoksen johtokunta, kokous 2.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 LISÄPYKÄLÄ: Vesihuoltomaksut 1.1.2022 (lisäpykälä)

KAJDno-2022-1435

Valmistelija

  • Juha Nurminen, Johtaja, juha.nurminen@kajaani.fi

Perustelut

Vesihuoltolaitosyhdistys kokoaa vuosittain jäsenlaitostensa 1.2. voimassa olleiden hinnaston mukaisista maksuista vertailun vesihuollon käyttömaksuista sekä vuotuiset maksut ja vertailuhinnat laskennallisille tyyppiomakoti- ja tyyppikerrostaloille. Tyyppiomakotitalon kerrosala on 150 m2, asukkaita on 3 ja veden kulutus on 180 m3/v. Tyyppikerrostalon kerrosala on 2.500 m2, asukkaita 75 ja veden kulutus 5.000 m3/v. Vuotuisiin maksuihin sisällytetään käyttömaksujen lisäksi vuosittaiset perusmaksut ja mahdolliset mittarivuokrat tms., jotka jaetaan tyyppikiinteistön vedenkulutuksella. Vertailuhintaan sisällytetään vuotuisten maksujen kustannusten lisäksi liittymismaksujen vuosikuluina 3 % liittymismaksuista ja nämä jaetaan tyyppikiinteistön vedenkulutuksella.

Kajaanin Vesi -liikelaitoksen käyttömaksut, vuotuiset maksut sekä vertailuhinnat 1.1.2022 ovat keskimäärin reilun 10 % alle vesihuoltolaitosten keskiarvon. Maksujen nousuvauhti on ollut kutakuinkin samaa suuruusluokkaa kuin vesihuoltolaitoksissa keskimäärin.

Liite 1, Vesihuoltomaksut 1.2.2022, Kajaanin Vesi -liikelaitos verrattuna Vesihuoltolaitosyhdistyksen jäsenlaitosten keskiarvohintoihin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Nurminen, Johtaja, juha.nurminen@kajaani.fi

Kajaanin Vesi -liikelaitoksen johtokunta merkitsee tiedoksi Kajaanin Vesi -liikelaitoksen vesihuoltomaksuvertailun 1.2.2022 Vesilaitosyhdistyksen jäsenlaitosten keskiarvohintoihin.

Päätös

Merkitsi tiedoksi.


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §