§ 5 Vesialueen omistajan suostumus Kainuun Voimalle patoaltaan vedenpinnan laskemiseen patorakenteiden tarkistamista ja korjaamista varten Kajaaninjoella

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-1430

Päätöspäivämäärä

2.11.2022

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 27, Ympäristöteknisen toimialan toimintasääntö § 2.

Kuvaus

Kainuun Voima Oy (y-tunnus: 0626023-3) on pyytänyt Kajaanin kaupungilta suostumusta vedenpinnan laskemiselle Koivukoski I ja II välisessä patoaltaassa Koivukoski I padolle tehtävien tarkistusten ja korjausten tekemiseksi. Työ on tarkoitus suorittaa maanantaina 7.11.2022 klo 6:00 alkaen, jolloin vedenpinta lasketaan työn vaatimalle tasolle n. 20 minuutin kuluessa. Työ suoritetaan saman päivän aikana klo 15:30 mennessä ja vedenpinta nostetaan normaalikorkeuteen klo 16:00 mennessä.

Kajaanin kaupunki omistaa vesialueen, mutta on vuokrannut alueen kalastusoikeuden Kajaanin perhokerho ry:lle. Lisäksi kaupunki omistaa vesialueen ranta-alueet rakenteineen poislukien rauniolinnan alueen, jonka omistaa valtio ja jota hallinnoi Metsähallitus.

Suostumus voidaan myöntää seuraavin ehdoin:

Kainuun Voima Oy on velvollinen vastaamaan työmaa-alueen rajaamisesta ja turvallisuudesta.  Yhtiö on velvollinen vastaamaan myös patoaltaan tyhjentämiseen ja täyttämiseen liittyvästä turvallisuudesta. Kainuun Voima Oy vastaa toimenpiteen mahdollisesti aiheuttamista haitoista tai vahingoista kaupungille sekä kolmansille osapuolille ja on velvollinen ryhtymään tarvittaviin toimiin tällaisten haittojen ja vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.

Kajaanin kaupunki on lupautunut vastaamaan tervakanavan alueen sekä linnasaaren osalta niiden sulkemisesta yleisöltä ja vastaa turvallisuudesta näiden ranta-alueiden osalta.

Toimenpiteen suorittamisessa on lisäksi otettava huomioon alueen kalakannan turvaaminen sekä muu alueella elävä eliöstö ja kasvillisuus, joille toimenpiteestä koituvia haittoja Kainuun Voima Oy on velvollinen vähentämään siinä laajuudessa, mikä voidaan kohtuulliseksi katsoa.

Päätös

Päätän, että Kajaanin kaupunki myöntää vesialueen omistajan suostumuksen Kainuun Voima Oy:lle vedenpinnan laskemiselle Koivukoski I ja II välisessä patoaltaassa Koivukoski I padolle tehtävien tarkistusten ja korjausten tekemiseksi. Suostumus myönnetään kuvauksessa mainituin ehdoin.

Lisätietoja asiasta antaa kaupungingeodeetti Jari Säkkinen, sähköposti jari.sakkinen@kajaani.fi

Allekirjoitus

Jari Säkkinen, kaupungingeodeetti

Organisaatiotieto

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue