§ 9 Tutkimuslupa ********* & *********

Lataa  Kuuntele 

KAJDno-2022-103

Päätöspäivämäärä

26.9.2022

Päätöksen tekijä

Perusopetuksen tulosalueen johtaja

Päätöksen peruste

Sivistyslautakunnan delegointipäätös 21.2.2018 § 15

Kuvaus

Asianosainen:********* ja '''''''''''''''

Oulun yliopiston opiskelijat ********* ja ********* pyytävät tutkimuslupaa progradu tutkimustaan varten. Se käsittelee koulua kulttuurimaantieteen käsitteiden paikan ja tilan kautta. Tutkimuksen tarkoituksena on syventää ymmärrystä koulusta monimuotoisena tilana opettajien tulkintojen kautta. Tätä varten tulee käsittää opettajien käsityksiä koulusta paikkana. Tutkimuksen tarkoituksena on analysoida opettajien käsityksiä koulusta paikkana (eli heidän omiin kokemuksiinsa pohjaten), etsien yhteneväisyyksiä ja eroavaisuuksia siitä mikä tekee koulusta koulun.

Tutkimus on merkityksellinen, sillä ymmärtämällä koulun monimuotoista merkitystä eri käyttäjäryhmille, voidaan koulusta rakentaa yhä inklusiivisempi ja tarkoituksenmukaisempi tila yhteisölle.

Kyselyä on jaettu ja jaetaan laajalle kohderyhmälle, eikä keskity esimerkiksi vain Kajaanin alueen opettajien kokemuksiin. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja on vapaaehtoista. Aineistoa käsitellään luottamuksellisesti, sekä tietosuojakäytänteiden mukaisesti ja hävitetään tutkimuksen valmistuttua. Kysely sisältää niin monivalintoja, kuin avoimia kysymyksiä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. 

Päätös

Myönnän Laura Putkiselle ja Pinja Rajalalle pyytämänsä tutkimusluvan Kajaanin kaupungin perusopetuksen koulujen opettajien haastatteluihin.

Lisätietoja asiasta antaa perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen, p. 044 7100 611, sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@kajaani.fi

Allekirjoitus

Perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen

Organisaatiotieto

Perusopetus