Elinkeinojaosto, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 TE-palvelut 2024 uudistus

KAJDno-2022-563

Valmistelija

  • Risto Hämäläinen, Kehitysjohtaja, risto.i.hamalainen@kajaani.fi

Perustelut

TE-palvelut siirretään kunnille 2024. Uudistuksen valmistelu on käynnissä ja hallituksen esitys uudistuksen lainsäädännöksi on tarkoitus antaa eduskunnalle syysistuntokaudella. Hallituksen esitysluonnos on tullut lausuntokierrokselle ja se löytyy Lausuntopalvelusta https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=c26ced2c-970d-4326-a03b-6bfb87a4e1f8

Uudistuksen alustava valmistelu Kainuun kuntien sekä Kainuun ELY-keskuksen ja TE-toimiston kesken aloitettiin jo tammikuussa, mutta valmisteluryhmän organisoitumisen lisäksi valmistelua ei ole viety eteenpäin, vaan on odotettu lakiesitystä, että tiedetään tarkemmin mitkä palvelut siirtyvät kunnille ja mitkä jäävät valtiolle. Alustavan valmistelun valmisteluryhmän puheenjohtajana on kaupunginhallituksen työllisyysjaoston pj. Auli Halonen.

Työnantajapalvelujen osalta on sovittu, että niiden valmistelua varten muodostetaan oma työryhmä, jossa ovat kuntien kehitysjohtajat ja elinkeinovastaavat sekä ELY-keskuksen ja TE-toimiston edustajat. Ryhmää ei ole vielä kutsuttu koolle, koska on odotettu hallituksen lakiesitystä ja tietoa mitkä palvelut siirtyvät kunnille.

Liite: Valtiolta kuntiin siirtyvät te-toimistojen, ely-keskusten ja keha-keskuksen tehtävät

Kehitysjohtaja Risto Hämäläinen esittelee uudistusta ja sen valmistelua.

Kaupunginhallituksen työllisyysjaoston kokouksessa 11.5. esitettiin, että työllisyysjaosto ja elineinojaosto pitäisivät yhteisen kokouksen TE-palvelu-uudistuksesta vielä ennen kesälomakautta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Tolonen, Kaupunginjohtaja, jari.tolonen@kajaani.fi

Merkitsee tiedoksi ja linjaa työnantajapalvelujen siirtymisen jatkovalmistelua kaupungin osalta.

Päätös

Merkitsi tiedoksi. Elinkeinojaoston puheenjohtajaa ehdotetaan yritys- ja työnantajapalvelujen valmisteluryhmän puheenjohtajaksi. Elinvoimapalvelut vastaa valmistelun käynnistämisestä. 


Muutoksenhaku

 

Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §